Izjavu o zaštiti podataka

2019.05.25.

Politika privatnosti podataka u okviru Tracon Varaždin d.o.o.

Mi u Tracon Varaždin d.o.o. poštujemo Vašu privatnost. Naša Politika privatnosti odnosi se na sve kandidate za posao, naše suradnike, korisnike i posjetitelje naše web stranice te predstavnike naših klijenata, a temeljena je na odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka Europske unije (GDPR).

Ovdje možete pronaći vrstu osobnih podataka koje prikupljamo, kako koristimo prikupljene informacije, s kime ih dijelimo te prava i izbor koji korisnici web stranice imaju o načinu na koji koristimo podatke. Opisane su i mjere koje poduzimamo kako bi zaštitili sve prikupljene podatke te način na koji nas možete kontaktirati u vezi s našom politikom privatnosti i zaštitom Vaših prava.

 
PODACI KOJE PRIKUPLJAMO:

Prikupljamo osobne podatke o Vama na različite načine, putem naše web stranice, putem prijava za zapošljavanje i osobnim kontaktima, putem telefona, kao i u komunikaciji s našim klijentima. Možemo prikupiti sljedeće osobne podatke:

kontakt podaci (kao što su ime, adresa i telefonski broj);
geolokacijske podatke, s pojedinim osobitostima naše web stranice;
podatke koje nam dostavite o ljudima za koje želite da ih kontaktiramo te
ostale podatke koje nam dostavite putem anketa i kontakt formulara na našoj web stranici.

Dodatno, ukoliko ste suradnik ili kandidat za posao, možemo skupljati sljedeće vrstu osobnih podataka:

prijašnja zaposlenja i obrazovanje;
znanje jezika i ostalih vještina vezanih za posao;
OIB,
datum rođenja,
spol,
informacije o bankovnom računu,
državljanstvo i status radnih dozvola,
zdravstvene informacije,
rezultate testova na opojna sredstva, uvjerenja o kaznenoj ili prekršajnoj kažnjavanosti,
podatke o olakšicama,
porezne podatke,
podatke o preporukama,
podatke koje su sadržane u Vašem životopisu, podatke koje nam dostavite o Vašim profesionalnim interesima i ostale podatke o Vašim kvalifikacijama za zaposlenje.

Dodatno, možemo prikupljati podatke koje nam Vi dostavite o drugim osobama, kao podaci o kontaktima za slučaj nužde.

 

Podaci koje automatski prikupljamo

Kada posjetite našu web stranicu, možemo automatski prikupiti određene podatke, kao što su IP adresa, karakteristike pretraživača, karakteristike uređaja, operativni sustav, jezične postavke, podatke o korištenju naše web stranice i druge statističke podatke o posjeti web stranici. Možemo povezati određene podatke koje smo prikupili automatski s drugim podacima kako bismo saznali, na primjer, da li ste otvorili e-poštu koju smo Vam poslali. Vaš preglednik nam može poslati obavijest o tome da li ste dozvolili primanje ili blokirali kolačiće.

 

Kako koristimo podatke koje prikupljamo

Podatke koje prikupimo koristimo za sljedeće aktivnosti:

pronalaženje radnika;
obradu plaćanja;
slanje promotivnih materijala, obavijesti o dostupnim radnim mjestima i drugu komunikaciju o događanjima, promocijama, programima, natjecanjima i istraživanjima tržišta rada;
odgovaranje na Vaše upite;
zaštitu i sprječavanje prijevara i drugih nezakonitih aktivnosti, zahtjeva posjetitelja i korisnika web stranice i trećih strana;
provođenje zakonskih obveza i zahtjeva na koje smo dužni odgovoriti, poštivanje ugovornih obveza i naših pravila poslovanja.

 

Osim navedenih aktivnosti, ukoliko ste suradnik ili kandidat za posao te ste se prijavili za određeno radno mjesto, podatke koje smo prikupili možemo koristi i na sljedeće načine:

pružiti Vam prilike za zapošljavanje,
pružiti Vam usluge s područja ljudskih resursa, uključujući i usluge administriranje poticaja za zapošljavanje, upravljanja plaćama i disciplinskim mjerama,
procijeniti Vašu prikladnost kao kandidata za određeno radno mjesto te izvršiti analizu podataka, kao što su analiza kandidata za radno mjesto i analizu podatkovne baze dostupnih suradnika, izvršiti procjenu individualnog učinka i sposobnosti, uključujući i ocjenjivanje radnih vještina, određivanje manjka vještina, koristiti podatke kako bi spojili pojedine tražitelje posla ili radnika sa konkretnim radnim mjestima.

 

Podatke koje prikupljamo možemo koristiti i na druge načine o kojima ćemo Vas obavijesti prije nego počnemo takve podatke prikupljati.

Dodatno, na web stranici koristimo usluge trećih strana, kao što su Google Analytics i Adobe Omniture. Pružatelji tih usluga koriste tehnologiju kako bi nam pomogli u analizi načina korištenja naše web stranice. Podatci koje te treće strane prikupe (uključujući IP adresu) mogu biti ustupljeni trećim stranama na raspolaganje, kako bi, između ostalog, izvršili analizu korištenja web stranice.

 

Informacije koje dijelimo

Osobne podatke koje smo prikupili ne dijelimo, osim na način kako je to opisano u ovoj Politici privatnosti ili u izdvojenim obavijestima u vezi s pojedinim aktivnostima.

Dodatno, Vaše osobne podatke možemo otkriti ukoliko smo na to obvezni po zakonu ili nalogu: sukladno nalogu pravosudnih tijela i kad vjerujemo da je otkrivanje podataka nužni kako bismo spriječili nastanak štete ili financijskog gubitka te u slučajevima istraživanja prijevare ili nezakonitih aktivnosti.

Zadržavamo pravo prijenosa prikupljenih podataka u slučaju prijenosa poslovnih udjela (uključujući i stečaj i likvidaciju društva).

 

Vaša prava

Nudimo Vam izbor o načinu na koji komuniciramo s vama i kako prikupljamo osobne podatke. Kako biste promijenili Vaše postavke i informacije, tražili uklanjanje s liste primatelja e-pošte, podnijeli zahtjev, molimo da nas kontaktirate na niže navedene adrese. Sukladno zakonu, možete zatražiti uvid u vaše osobne podatke ili zatražiti da ispravimo, izbrišemo ili blokiramo Vaše osobne podatke.

 

Kako štitimo osobne podatke

Održavamo administrativnu, tehničku i fizičku zaštitu koja je stvorena kako bi zaštitila osobne podatke od nenamjernih, neovlaštenih i nezakonitih izmjena, otkrivanja, korištenja ili gubitaka.

 

Obavješćivanje o povredi osobnih podataka

U slučaju povrede osobnih podataka obavijestit ćemo Vas i nadležno nadzorno tijelo  porukom e-pošte u roku 72 sata o razmjerima povrede, obuhvaćenim podacima, možebitnom utjecaju na naše poslovanje i našim planiranim mjerama za osiguranje podataka i ograničenje bilo kakvih štetnih učinaka po pojedince.

Obavijest o povredi Vam nećemo poslati u slučaju:

ako postoje tehničke i organizacijske mjere zaštite (poput enkripcije) koje su primijenjene na osobne podatke pogođene povredom osobnih podataka, koje te podatke čine nerazumljiva bilo kojoj osobi koja im nije ovlaštena pristupiti;
ako smo poduzeli naknadne mjere kojima se osigurava da više nije vjerojatno da će doći do visokog rizika za prava i slobode pojedinaca;
ako bi to iziskivalo nerazmjeran napor (u tom slučaju ćemo Vas obavijestiti putem sredstava javnog obavješćivanja ili slične jednako djelotvorne mjere).

Povreda osobnih podataka znači povredu sigurnosti koja vodi do nenamjernog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neautoriziranog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, čuvaju i obrađuju u vezi s nuđenjem naših usluga.

 
Vaša privola

Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu Politiku privatnosti.

 
Promjene naše politike privatnosti

U slučaju promjena naše Politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovom web portalu i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.

Ova politika privatnosti je zadnji put izmijenjena 12. srpnja 2018. godine.

 
Pravo na pritužbu nadležnom tijelu

U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi našeg skupljanja i obrade Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP).

 

Kontakt

U poduzeću Tracon Varaždin d.o.o.je imenovana ovlaštena osoba za zaštitu podataka, koja je dostupna na elektronskoj adresi tracon@tracon.hr.

Ako imate pitanja ili komentar vezano za našu Politiku privatnosti podataka u okviru Tracon Varaždin d.o.o. ili želite promijeniti podatke koje imamo o Vama, molimo Vas da nas kontaktirate na:

 

Tracon Varaždin d.o.o.
Optujska 85
42000 Varaždin
email: tracon@tracon.hr
tel: +385 42 204 241

Varaždin, 14.05.2018.